«Застосовуйте при виконанні завдань всю вашу енергію та креативність! У вас все вийде, рухайтесь далі та перемагайте!» – під таким гаслом 24 квітня в коледжі проведено міждисциплінарний квест-змагання "Basis Medicinae".

Іноді студенти-медики вже на першому курсі починають надавати перевагу лише тим дисциплінам, які, на їхню думку, необхідні для майбутньої спеціальності. І що ця думка хибна взялися довести викладачі анатомії Наталія ВОЛОШИНА, латинської мови Оксана РІЖНЯК та фармакології Оксана ГОНЧАР. Адже латинська мова є своєрідним будівельним матеріалом, основним джерелом розвитку й поновлення термінології медицини і фармації. «Без анатомії немає ні терапії, ні хірургії, а одні лише знаки і забобони», – вислів, знайомий усім медикам. Та й без фармакології не обійдеться жоден лікувальний процес. А для асистента фармацевта знання фармакології становлять основу його професійної діяльності.

Тож три команди: «Усмішка» (майбутні фельдшери), «Аптекарки- авантюристки» та «Медсестрички-чарівнички», отримавши маршрутні листи, рішуче вступили в боротьбу! П’ять станцій, на яких треба було шукати, думати, згадувати, креативити, співпрацювати й приймати рішення, а ще коридори, якими треба було дуже швидко рухатися ( адже час має значення!), змусили учасників квесту добряче «попотіти» в прямому й переносному значенні. І це було того варте! Студенти перевірили власний рівень знань, дізналися чимало нових цікавих фактів, і, найголовніше, отримали заряд позитивних емоцій. «Рух робить людей розумнішими», – це дійсно так!Квест – це весело й дуже цікаво!

Вітаємо переможців – студентів групи 211Л фельдшерського відділення! Ви справжня команда розумних, творчих і веселих!