Організація роботи з внутрішньо переміщеним особами, що проживають у гуртожитку КМФК ім. Є.Й. Мухіна, здійснюється відповідно до Постанови КМУ від 01 вересня 2023 року № 930 «Деякі питання функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб»: адміністрація коледжу проводить поточні ремонти в кімнатах та секціях, здійснює закупівлю меблів, побутової техніки; забезпечено інформування ВПО з різноманітних питань. Систематичними є зустрічі адміністрації коледжу з внутрішньо переміщеними особами, під час яких надаються роз’яснення щодо укладання договорів на проживання, сплати за житлово-комунальні послуги, особливостей проживання у студентському гуртожитку тощо. Окрім цього, для ВПО адміністрацією закладу проводяться різноманітні заходи, з метою адаптації ВПО до нових умов проживання.

     Так, 20 березня проведено зустріч із фахівцями Кропивницького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Кропивницької міської ради, під час якого ВПО ознайомлено із переліком послуг з масажу, перукарських послуг, соціального таксі, ремонту одягу та взуття, побутової техніки, що надаються центром. Визначено дні та умови співпраці центру із пенсіонерами із числа ВПО.

25 березня проведено збори ВПО, під час яких заступник директора з адміністративно-господарської діяльності Микола МАСЛЕННІКОВ та завідувач гуртожитку Наталія МАКСИМЕНКО ще раз окреслили правила проживання в гуртожитку. На особливостях умов проживання та на правових аспектах проживання мешканців наголосив запрошений на зустріч старший дільничний - представник Національної поліції Володимир ЗАБАРА.

26 березня спільно із ГО «10 квітня» проведено захід, під час якого відбувся справжній кіноперегляд: із попкорном, піцею, кавою та смаколиками. Наприкінці заходу психологами ГО Іриною КОЗИР, Тетяною ВІРЧЕНКО проведено обговорення фільму та арттерапію.

Зі сльозами на очах дякують наші нові мешканці за добро й турботу, постійну опіку та бажання допомогти у вирішенні найрізноманітніших питань.

Адміністрація КМФК ім. Є.Й. Мухіна працює й в напрямку залучення громадських організацій щодо поліпшення умов проживання внутрішньо переміщених осіб. Серед наших постійних партнерів – ГО «10 квітня», Обласна організація Товариства Червоного Хреста України.

Ми твердо переконані: «Чужої біди не буває!», тому питання проживання внутрішньо переміщених осіб, що втратили рідну домівку, перебуває на особливому контролі адміністрації коледжу.