Своєчасно та якісно надана

домедична допомога – запорука

збереження життя потерпілих!

Під таким гаслом на базі навчально-тренінгового центру (НТЦ) при Кіровоградському медичному фаховому коледжі ім. Є.Й. Мухіна пройшли навчання працівників територіальних (відокремлених) підрозділів Департаменту патрульної поліції.

Для поліцейських управління патрульної поліції в Кіровоградській області спеціалістами НТЦ (викладачі клінічних дисциплін коледжу) проведено теоретичні заняття та практичні тренінги: «Принципи роботи екстреної медичної служби» (Гут Т.М.); «Загальні поняття про анатомію і фізіологію людини» (Волошина Н.В.); «Невідкладні медичні стани та допомога при них» (Червона О.Є., Круглікова В.М., Ткаліч О.В.); «Реанімаційні заходи для дорослих, дітей, немовлят, новонароджених» (Буромінська Г.С.); «Правила та порядок надання домедичної допомоги потерпілим хірургічного профілю» (Богашов В.А., Петренко А.М., Байдануца В.І.); «Вагітність і пологи» (Пшіник В.А., Шидловська О.С.).

Тож, перші 7 поліцейських управління патрульної поліції в Кіровоградській області пройшли та успішно завершили навчання за програмою «Надання домедичної допомоги» обсягом 40 годин (кредитів 1,3 ЄКТС) і отримали СЕРТИФІКАТ, в якому зазначено, що вони оволоділи наступними компетентностями:

- здатність ефективно застосовувати теоретико-методичні основи принципів домедичної допомоги;

- домедична допомога при гострій серцево-легеневій недостатностідорослих та дітей;

- надання домедичної допомоги при кровотечах та вогнепальних пораненнях;

- надання домедичної допомоги при термічних ураженнях (опіки, переохолодження);

- надання домедичної допомоги при ураженнях електричним струмом, хімічними речовинами;

- надання домедичної допомоги вагітним у пологах.

Отже, НТЦ при Кіровоградському медичному фаховому коледжі ім. Є.Й.Мухіна діє, виконує своє основне завдання – профілактика травматизму та термінова домедична допомога у невідкладних станах з метою збереження життя людини!

nvp02nvp03nvp04nvp05nvp06nvp07nvp08nvp09nvp010