З перших днів російсько-української війни українці стали на захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. Захисники і Захисниці щоденно проявляють неабиякий героїзм у боротьбі з ворогом.

Міністерство у справах ветеранів України ініціювало впровадження у закладах освіти загальнодержавного проєкту «Місце шани та вдячності», присвяченому Захисникам і Захисницям України.

Мета проєкту – утвердження української громадянської ідентичності шляхом формування, збереження історичної пам’яті про події російсько-української війни.

В рамках реалізації цього проєкту та до Дня Захисника України у Кіровоградському медичному фаховому коледжі ім. Є.Й. Мухіна облаштовано фотовиставку «Історії нескорених», яка присвячена Захисникам та Захисницям «Азовсталі». Ці воїни - сильні духом, мужні та відважні. У надскладних умовах, без достатньої кількості їжі та води, у повній облозі вони героїчно оборонялися та проводили контратаки. Це – справжній героїзм, це – боротьба за справедливість та тріумф правди, яка триває досі.

Саме тому ці Захисники мають стати новими героями для кожного з нас, а знання про них та їх участь у боротьбі за Україну мають бути основою для утвердження української громадянської ідентичності.

Запрошуємо всіх охочих відвідати фотовиставку, яка знаходиться у фойє коледжу.

12.10.2022-1