tr01

Тиждень розпочався 15 листопада з пошуково – дослідницької конференції «Участь сімейної медсестри у профілактиці пієлонефриту на дільниці».

Разом зі студентами групи 311С: Дюбайло Альбіна, Зайцева Світлана, Іванова Ірина, Манькова Дар’я, Сущенко Катерина викладач сімейної медицини Пустовіт Тетяна Миколаївна підготували доповіді з даної тематики.

tr02

Розкрили питання: Що таке пієлонефрит та чим він викликається? Як класифікується пієлонефрит?

Клініка та діагностика. Симптоми на які треба звернути увагу медичній сестрі. Лікування пієлонефриту та профілактика. Переглянули відеоролик про пієлонефрит.

tr03

Тетяна Миколаївна підвела підсумки конференції.

tr04tr05

Продовжився тиждень 18 листопада науковою конференцією «Вплив коронавірусної інфекції на організм людини».

tr06tr07

 

 

 

 

 

Викладачі циклової комісії Чоботарь Анатолій Іванович, Кирпа Надія Тадеївна, Чоботарь Людмила Валентинівна, Круглікова Валентина Миколаївна. Будь Наталія Вікторівна, Турбай Тетяна Вікторівна, як наукові керівники підготували доповіді разом із студентами сестринського та фельдшерського відділень.

Мета наукової конференції: ознайомити студентів та присутніх із коронавірусною інфекцією (COVID-19), шляхами передачі інфекції, сконцентрувати увагу на тому, як діяти в контексті нового коронавірусу, важливість вакцинації, соціальної дистанції, миття рук та отримати знання, на які симптоми звернути увагу, які ускладнення є при коронавірусній інфекції щоби вчасно отримати медичну допомогу. Продовжити дослідження та прийняти участь у міжнародних заходах.

tr08tr09

На конференції були присутні заступник директора з практичного навчання Бірюкова Ірина Дмитрівна, завідуюча фельдшерського відділення Чамлай Людмила Іванівна, завідуюча сестринського відділення Шарошкіна Тетяна Анатоліївна, методисти коледжу – Світлана Сергіївна, Ольга Юріївна, Світлона Миколаївна, викладачі та студенти.

tr010tr011

Були запрошені на конференцію волонтери, представники благодійної організації Червоного Хреста України в Кіровоградській області Омельченко Валентина Миколаївна та Козлова Оксана Валеріївна. Вони допомогли забезпечити конференцію роздатковим матеріалом (таблицями, плакатами, електронними посібниками, пам’ятками щодо коронавірусної інфекції (COVID-19). Організація Червоного Хреста є надійним джерелом актуальної інформації про COVID-19. Ця організація розпочала інформаційну кампанію із запобігання поширення коронавірусу ще в лютому 2020 року та продовжує активно підтримувати населення під час пандемії.

tr012tr013

Розпочалася конференція з перегляду відеоролика «Історія пандемій», де розповіли про пандемії іспанського грипу «іспанка»1918 р., яка вбила біля 50 млн. людей у світі; азійський грип 1957 р. Сінгапур, його жертвами стали 1,1 млн. людей; гонконгський грип 1968 р. – 500000 людей, він поширився Азією і Європою; свинячий грип 2009 р. – 200000, Мексика; віруси ВІЛ та поліомієліту – є смертельними; ВІЛ – СНІД виявили у 1981 р США, заразились більше 75 млн., померли більше 32 млн.; коронавірусна інфекція...  Жертви продовжуються...

З вступним словом виступив А.І. Чоботарь, який був ведучим наукової конференції. Розповів про актуальність даної тематики.

tr014tr015

Щодня з екранів телевізорів, соціальних мереж та радіо ми чуємо жахливі цифри, які повідомляють про кількість зареєстрованих випадків коронавірусу в Україні та світі. Нам доводиться перелаштовуватись та жити в нових реаліях, і тільки від нас залежить, наскільки безпечним буде наше життя. Знати про коронавірус якомога більше – означає захистити від захворювання і себе, і своїх близьких. В умовах пандемії COVID-19, яка охопила світ і Україну зокрема, ці знання є надзвичайно важливими. Тож сьогодні саме цій темі ми присвятимо нашу конференцію.

Існуюча тенденція до розповсюдження коронавірусу - є однією із найсерйозніших медико – соціальних проблем. Зростання цієї захворюваності продовжується, попри наявність значного арсеналу ефективних терапевтичних засобів і використання широкого комплексу державно – громадських протиепідемічних заходів.

Перегляд відео «Що це за вірус? Протистояння продовжується…».

Надано було слово волонтеру, представнику благодійної організації Червоного Хреста України в Кіровоградській області Омельченко Валентині Миколаївні, яка проінформувала про роботу осередку благодійної організації. Найкраще, що ви можете зробити — змінити свій розпорядок дня.

Зробіть все необхідне для того, щоб захиститися та запобігти поширенню вірусу, адже він може бути небезпечним як для вас, так і для тих, хто поруч. Наразі відомо, що новий коронавірус передається крапельним та контактним шляхами. Найкращий спосіб запобігти хворобі — дотримуватися профілактичних заходів. Червоний Хрест України проводить кампанію з інформаційної гігієни, адже, впевнені, всі вже запам’ятали, що гігієна рук — це запорука здоров’я та безпеки під час пандемії. Хочемо нагадати, що гігієна нашого розуму та критичне сприйняття — не менш важливі, адже неправдива та маніпулятивна інформація така ж небезпечна, як і вірус! Вона поширюється з такою ж швидкістю, наражаючи на небезпеку, а іноді стає реальною загрозою для життя та здоров’я людей.

tr016

Центр Червоного Хреста відповідає на запитання та проводить роботу у тому числі, пов’язану з протидією коронавірусу, приймає пропозиції та проводить волонтерство та співпрацю про потреби людей, які опинилися у скрутному становищі, та шукає способи їм допомогти.

Графік роботи: з 9.00 до 13.00 і з 14.00 до 18.00, понеділок-п’ятниця.

Тел. 0 800 332 656. ГАРЯЧА ЛІНІЯ ПО COVID-19 (24/7) 0-800-60-20-19

Запрошуємо Вас долучитися волонтерами до нашої благодійної організації Червоного Хреста України в Кіровоградській області. Наша адреса м. Кропивницький вул. Гоголя 98, контактні телефони (0522)22-64-12, 22-38-15 або 0663473943, e-mail:Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Дякую за увагу!

Перегляд відео «Як вберегтися від вірусів».

Далі прослухали доповідь студента групи 211C – Степанова Сергія «Епідситуація по захворюваності на коронавірусну інфекцію» (науковий керівник - А.І. Чоботарь).

tr017tr018

З доповіддю «Особливості уражень органів дихання при коронавірусній інфекції. Патогенез, клініка, діагностика, лікування та профілактика коронавірусних пневмоній» виступили студентки гр. 419С Інєєва Олена та Марченко Катерина (науковий керівник – Н.Т. Кирпа).

tr019tr020

Перегляд відео «Ця інформація може врятувати життя».

«Які зміни викликає коронавірус у серцево-судинній системі, хто в групі ризику і що робити, якщо ковід минув з ускладненнями» виступила з доповіддю студентка гр. 429Л Стоєва Діана (науковий керівник – Л.В.Чоботарь).

tr021tr022

Перегляд відео «Пацієнт з серцево-судинною патологією в кардіодиспансері м. Кропивницького», «Як знизити ризик інфікування».

tr023

Потім виступила з доповіддю студентка гр. 419Л Леонова Анна «Штам коронавірусу «Дельта» та його вплив на шлунково-кишковий тракт» (науковий керівник – В.М. Круглікова).

tr024tr025

Перегляд відео «Що повинно знати про коронавірус».

«Зміни психіки при ковідній інфекції» Доповідь студентки групи 429С Волхової Інни та студентки групи 419С Гайдайчук Олени (науковий керівник - Н.В.Будь).

tr026tr027

Перегляд відео «Захист від коронавірусу медичних працівників»

Доповідь студента гр. 211С – Степанова Сергія «Ураження шкіри, асоційовані з гострою респіраторною хворобою COVID-19» (науковий керівник – А.І.Чоботарь).

tr028tr029

Перегляд відео «Вакцинація від коронавірусної інфекції».

«Реабілітація при коронавірусній інфекції» Доповідь студентів гр. 419С – Тищенко Катерини та Шукюрової Міранси (науковий керівник – Т.В.Турбай).

tr030

tr031tr032

Перегляд відео «Реабілітація пацієнтів в госпіталі інвалідів війни м.Кропивницького».

Заключне слово. Підведення підсумків.

tr033tr034

Учасники наукової конференції із відповідальністю та ентузіазмом поставились до завдання. Виконали його креативно, цікаво та наочно. Під час підготовки познайомились з можливостями клініки, лікування, діагностики, ускладненнями, профілактикою та реабілітацією коронавірусної інфекції. Студенти опрацювали джерела існуючої інформації, розібралися з метою і підготували презентації з даної тематики та відеоматеріали.

То ж, важливим напрямком діяльності викладачів циклової комісії є наполеглива праця щодо залучення студентів до позааудиторної наукової роботи з метою більш ефективної їх підготовки до майбутньої самостійної практичної діяльності. Педагогічний процес формування і розвитку особистості розглядаємо як цілісний і нерозривний, де виховна робота здійснюється на основі єдності з навчальним процесом. Як одна команда однодумців продовжимо і надалі працювати в такому русі.

Презентація