В рамках тижня циклової комісії основ медсестринства та терапевтичних дисциплін студенти гр. 429С під керівництвом викладачки Кирпи Н.Т. провели пошуково- дослідницьку конференцію "Хронічна ниркова недостатність. Види діалізу". Протягом 2 років студенти зі всього потоку здійснювали пошуково- дослідницьку діяльність, зокрема, під час проходження виробничої та переддипломної практики в ЗОЗ м.Кропивницький та Кіровоградської області. Було зібрано статистичні дані щодо захворюваності та смертності від ХНН в м.Кропивницький, Кіровоградській області, в Україні та всьому світі. Проаналізовано функціонування гемодіалізних ліжок в регіоні та проведення гемодіалізу в Україні під обстрілами на прифронтових територіях. За допомогою методу дебрифінгу показано проведення шлункового та кишкового діалізу, а також виконання перитонеального та гемодіалізу. Наприкінці конференції підведено підсумки про важливість знань, вмінь, відданості своїй справі медичних сестер та братів для забезпечення повноцінного життя пацієнтів із хронічною нирковою недостатністю. 

25.03.2024-225.03.2024-325.03.2024-4

Фельдшер – це найбільш ерудований медичний працівник з базовою медичною освітою, який володіє сучасними знаннями медицини. Фахівець екстракласу нової формації, який може самостійно здійснювати компетентну діагностику та надавати всю необхідну долікарську допомогу.

У системі медичного обслуговування військовослужбовців та працівників Збройних Сил України важливе місце належить військовому фельдшеру.

В рамках предметно-методичного тижня циклової комісії основ медсестринства та терапевтичних дисциплін викладачка внутрішньої медицини Чоботарь Л.В. підготувала та провела конкурс профмайстерності «Кращий знавець внутрішньої медицини» серед здобувачів освіти фельдшерсько-акушерського відділення.

Не зважаючи на те, що початок заходу затримався у зв’язку з сигналом «Повітряна тривога», здобувачі освіти, як справжні професіонали, подолали хвилювання, зібралися та сконцентрувалися на поставлених задачах.

Під час конкурсу у своїй професійній майстерності та ерудиції позмагалися команди «Антивіруси» (група 319Л) та «Вартові здоров’я» (група 329Л). Учасники конкурсу продемонстрували високі знання, уміння та навички, отримані на заняттях із внутрішньої медицини.

Розпочався захід з представлення команд, проголошення девізу, далі естафету підхопили капітани команд Базюк Дар’я (гр.319Л) та Шерозія Ірина (гр.329Л) у «Конкурсі капітанів». Протягом заходу були продемонстровані різні за складністю та цікаві конкурси: вирішення клінічних задач, вирішення загадок, квест, виконання навички.

У завзятій боротьбі учасники показали свої найкращі та найсильніші якості: знання, професійну ерудицію (Soft Skills), та вміння (Hard Skills).

Завдяки наполегливості та винахідливості, переможцями стали обидві команди, що свідчить про однаковий високий рівень підготовки всіх учасників команд!

Після оголошення результатів конкурсу членами журі, командам були вручені приємні солодкі подарунки.

Дякуємо нашим Збройним силам України за можливість отримувати освіту та проводити різноманітні заходи. Разом наближаємо перемогу. Слава Україні!

26.03.2024-126.03.2024-226.03.2024-326.03.2024-4