IMG-02

В Кіровоградському медичному фаховому коледжі ім. Є.Й. Мухіна на базі навчально-тренінгового центру (НТЦ) систематично проводяться теоретичні і практичні заняття з питань профілактики шкільного травматизму та надання домедичної допомоги при ушкодженнях. Значну дієву допомогу і підтримку у роботі НТЦ надають спеціалісти Управління патрульної поліції в Кіровоградській області.

З початком нового навчального року продовжилась співпраця медичного коледжу та Управління патрульної поліції. Так для поліцейських Управління патрульної поліції у Кіровоградській області заплановано проведення на базі НТЦ ряду теоретично-практичних тренінгів з метою закріплення практичних вмінь та навичок надання домедичної допомоги потерпілим на місці подій (за 48 - годинною програмою).

Днями викладачем коледжу з анестезіології та реанімації Буроминською Г.С. був проведений практичний тренінг на тему: «Сучасні принципи проведення серцево-легеневої реанімації (СЛР) на догоспітальному (домедичному) етапі у дорослих».

Під час тренінгу поліцейські відпрацювали сучасний алгоритм надання невідкладної домедичної допомоги постраждалим у стані клінічної смерті, навчилися швидко визначати ознаки клінічної смерті у потерпілих, вивчили сучасний Протокол базової СЛР Європейської Ради Реанімації (2021 р.).

Поліцейські відпрацювали на манекенах навички відновлення прохідності дихальних шляхів: потрійний прийом Пітера Сафара, введення назофарингіального та орофарингіального повітропроводів; проведення комплексу СЛР: закритий масаж серця та штучна вентиляція легень із застосуванням засобів індивідуального захисту (маска-плівка з клапаном).

Практичний тренінг (набуті та закріплені навички) допоможе поліцейським якісно та на сучасному рівні проводити базову СЛР у дорослих, надавати домедичну допомогу потерпілим на місці ушкоджень, аварій, ДТП.

IMG-03IMG-04IMG-05IMG-06IMG-07