Що року 7 квітня відзначається Всесвітній день здоров’я.

 

Здоров’я - це справжнє багатство, наявність якого ми з вами інколи ігноруємо. Здорові люди здебільшого мало замислюються про те, як правильно і розумно влаштувати свій побут і життєдіяльність, щоб їх здоров’я залишалося міцним і надійним на тривалу перспективу. Наше власне здоров’я дуже легко втратити. Люди, що страждають тими чи іншими, особливо хронічними захворюваннями, на практиці кожного дня стикаються з масою проблем, які активно відволікають їх від справжнього повноцінного життя.

 

Напередодні Дня здоров’я викладачі циклової комісії основ медсестринства Ляшок О.М., Парфеній А.В. Глоба Т.М. та студенти гуртківці Дубівка М., Керницька І. (219л), Гросул А., Гришина Є. (229л), Цибульська А., Чернявська А. (239л), Кравченко А., Іванець І. (111л), ведучі Костенко Д. (239л), Коваленко В. (229л) провели відкрите засідання гуртка “Милосердя” на тему: “Харчування студентської молоді в сучасних умовах».

 

З кожним роком здоровехарчування людини набуває все більшої актуальності. Харчування – один ізпостулатів довголіття. “Ми є те, що ми їмо”, – так сказав Гіппократ, який прожив104 роки. Забезпечити нормальнужиттєдіяльність організму можна за допомогою раціональногохарчування.

 

Раціональне харчування – це основа здорового, енергійного, наповненого фарбами життя. Це відсутність хвороб і постійно гарний настрій. Задоволення від їжі тільки тоді буде повноцінним, коли та їжа корисна всьому організму.

 

Серед студентів груп фельдшерського відділення «111л» та загальноосвітньої підготовки  «219л», «229л», «239л»,було проведено анкетування, в якому взяли участь 113 студентів. Метою анкетування було з'ясувати, спрямуватита надати спеціальні знання студентам з основ раціонального харчування для покращення стану здоров’я молоді.

 

На засіданні гуртка проаналізували результати анкетування серед студентів,  зробивши відповідні  висновки.

 

Гуртківці презентували власні повідомлення, відеоролики, презентації з основ раціонального харчування для покращення стану здоров’я молоді.

 

А ще на засідання завітала гостя – лікар-гастроентеролог обласної лікарні Шевчук Вікторія Миколаївна, яка цікаво розповіла про систему збалансованого харчування і  охоче відповіла на питання студентів.

 

Учасники гуртка презентували власні буклети з порадами студентам, щодо правильного харчування та оцінили свої показники.

 

Здоров’я може мати дуже дорогу ціну. І в основному це стосується спроб повернути його на своє місце. У Всесвітній день здоров’я ми бажаємо всім його надійного збереження. Всім хворим – як найшвидшого одужання. Медикам - хорошої матеріальної і технічної бази. Всім нам - бути здоровими і життєрадісними! Зі святом вас!

 

Викладачі ц/к основ медсестринства

 

IMG 20180403 151326IMG 20180403 151409

IMG 20180403 153040

IMG 20180403 153547

IMG 20180403 154408